Knyt an till barnen på deras nivå

den 23 augusti / Barnavdelning

Sindal bibliotek, Danmark

Möbler i barnstorlek för biblioteket med perfekt passform

Kommer du ihåg hur stort allting verkade när du var barn? Världen var en outforskad, vidsträckt plats som väntade på att upptäckas. Och du längtade efter att självständigt söka dig till äventyr utan någon vuxen.

För att stilla nyfikenheten och understödja oberoendet behöver barnavdelningen vara i barnstorlek. Hyllorna behöver finnas på en höjd där de kan nå böckerna högst upp. Borden och stolarna behöver passa perfekt. Exponeringen ska finnas i ögonhöjd. Allt detta för att barnen ska känna att platsen skapats just för dem och att de kan njuta dess frukter både med eller utan mamma och pappa.

Inspireras här....

Det var en gång…

den 17 augusti / Barnavdelning

...ett bibliotek som ville bjuda in alla de små barnen till böckernas magiska värld.

Bibliotekarierna undrade hur de skulle kunna locka barnen med alla underverken och äventyren som göms mellan alla bokpärmar. De tänkte: ”Låt oss skapa en plats där sagorna blir levande! En plats för fantasi, upptäckt och utforskning. En plats för att berätta historier, för läsning och lärande”.

De snickrade och målade för att skapa en underbar tillflykt där barnen kunde njuta av böckernas prakt. Direkt när den sista spiken var på plats kom barnen från när och fjärran för att lyssna på historierna. De förtrollades och hänfördes av den fantastiska världen som böckerna skapade och innan de visste ordet av var de fast. De växte upp till att vara sprängfyllda med kunskap och skratt, och naturligtvis levde de lyckliga i alla sina dagar!