Nytt, prestigefyllt projekt i Caen-la-Mer, Frankrike

den 30 juni / Projektnyheter

Vårt systerbolag, BC Intérieur, är utvalda som möbelleverantör till det nya biblioteket i Caen-la-Mer, Calvados, Frankrike som ska invigas i slutet av 2016

Det nya biblioteket i Caen-la-Mer är designat av den prisbelönta arkitekten Rem Koolhaas från den internationellt kända arkitektstudion OAM.

Biblioteksbyggnaden kommer att ligga med utsikt över Saint-Pierresjön i Caen och ska omfatta en yta på 12 000 m² fördelat på fyra våningsplan. Tack vare en öppen planlösning som kan föra tankarna till ett urbant torg eller en mötesplats, kommer dagsljuset flöda nästan obehindrat genom våningsplanen från väst till öst.

Byggnadens fyra flyglar ska rymma olika inriktningar; konst i den östra flygeln, samhällsvetenskap i söder, litteratur i väster och teknik/forskning i norr.

Det kommer även att finnas hörsal, utställningslokaler, café/restaurang och mer därtill. Caen-la-Merbiblioteket önskar sträva mot att vara en innovativ plats genom att erbjuda nya och förbättrade tjänster som ska möta användarnas förväntningar. Man önskar förvandla biblioteket till lite av besökarnas andra hem.

I samarbete med arkitekterna kommer BC Intérieur leverera inredning som gör detta till ett helt unikt bibliotek.

Detta projekt är en av flera framstående biblioteksprojekt i Frankrike som vi har varit involverade i. Ett annat är
François Villon Public Library i Bourg la Reine, som just har fått "Award of Ìnterior Space 2015" av Livres Hebdo. Det är ytterligare ett bra exempel på samarbete mellan arkitekt och bibliotek.

Resultatet visar att estetik inte har företräde framför funktion eller vice versa utan samspelar och skapar därigenom prisvinnande bibliotek.

Senaste nyheterna

Nyhetsarkiv

Årsredovisningar för Lammhults Design Group

den 15 maj / Företagsnyheter

Ladda ned årsredovisning 2015

Läs mer

Next Library Festival 2017 i Aarhus, Danmark

den 11 maj / Utställningsnyheter

Next Library kommer att äga rum 11 - 14 juni 2017 som en del av firandet av ÅRHUS 2017 – EUROPEISK KULTURHUVUDSTAD

Läs mer

Biblioteksdagarna i Växjo, 10-11 maj 2017

den 18 april / Utställningsnyheter

Den 10-11 maj träffas ca 500 biblioteksintresserade i Växjö konserthus för att ta del av föreläsningar, diskutera aktuella frågor, träffa både gamla och nya vänner samt möta intressanta utställare

Läs mer

Ny representant för norra distriktet i Sverige

den 27 mars / Företagsnyheter

Vi hälsar Malin välkommen

Läs mer