Tervuren bibliotek, Belgien

Offentliga bibliotek / Avslutad 2016

Bibliotek i Tervurens nya hjärta

Det nya kulturhuset, De Warande, tillhandahåller teater, turistinformation och bibliotek. Byggnaden ligger inbäddad mellan Warandeparken och den livliga stadskärnan. I samarbete med kommunens arkitekt, Landmark konsultbyrå och den erfarne bibliotekarien Herman de Meulemeester, designande vi ett bibliotek som kan erbjuda biblioteksbesökare en utvald, attraktiv samling exponerad på ett ljust och tydligt sätt.

Byggnadens svarta innertak står i effektfull kontrast till den vita inredningen som på ett självklart sätt formar miljön tack vare dess begränsade höjd och raka design.

Vid utformningen av bibliotekets inredningslösning låg extra fokus på det ergonomiska hyllsystemet, på barnavdelningen och dess sittplatser samt på bibliotekets läs- och studieplatser.