Wevelgem folkbibliotek, Belgien

Offentliga bibliotek / Avslutad 2016

Parkbiblioteket

Historien upprepar sig. För 30 år sedan inredde Schulz Benelux Wevelgems första bibliotek. Idag, ett antal år senare, är vi stolta över att ha medverkat i renoveringen och uppdateringen av samma bibliotek.

Den speciella byggnaden som är placerad i stadens park är utformad som en stor, transparent rektangel som väl tar till vara det naturliga ljuset. Karen Nicolaes på arkitektkontoret Archiles lyckades öka arbetsytan till nästan 2000 kvm. Det är inte bara byggnaden i sig som har utvecklats men även sättet man arbetar på. Wevelgems bibliotek är ett så kallat användarorienterat bibliotek, med stort fokus på frågebaserat arbetssätt. Besökare ska lätt kunna vända sig till bibliotekspersonalen för att få hjälp och råd.

Allt detta i en kvalitetsmedveten och hållbar miljö där inredningen kan anpassas till pågående verksamhet.

Detta projekt är resultatet av ett gott samarbete mellan arkitekter, bibliotek, möbelproducent POTTEAU Labo samt Schulz Benelux.