Esbjerg bibliotek, Danmark

Offentliga bibliotek / Avslutad 2016

Som en del i en större renovering av biblioteket är nu en ny, stor huvudtrappa med plats även att sitta i, samt en studieavdelning på andra våningen redo att tas i bruk

Esbjergs huvudbibliotek öppnades för första gången för 32 år sedan och har nu genomgått en del av en omfattande renovering för att möta dagens krav på ett modernt bibliotek. Vid utgången av 2018 är målet att biblioteket ska upplevas betydligt mer nutida, inbjudande och levande; ett hus att mötas i på kors och tvärs oberoende vilka media du söker, i vilken avdelning du befinner dig i och vilka event du besöker.   

Den breda huvudtrappan ger möjlighet att sitta i och leder upp till andra våningen där en ny studieavdelning är belägen. Här finner man både läsplatser samt mindre klassrum med ett antal studieplatser i. Avdelningen upplevs idag mycket öppnare i sin planlösning och utrymmet utnyttjas mer än tidigare.