Fieldgen privatskola, Luxemburg

Skolbibliotek / Avslutad 2015

Ett centralt placerat och lättillgängligt bibliotek

Under 2015 renoverades delar av privatskolan Fieldgens lokaler där det nya biblioteket fick en central placering på skolområdet.

Det var essentiellt att biblioteket skulle få en central placering för att kunna vara lätt tillgängligt för alla och därför även kan tjäna som både klassrum och studierum. En integrerad scen tjänar sitt syfte både vid föreläsningar och föreställningar.

Teknisk chef, Daniel Schummer:

Vi valde Uniflex stålhylla med perforerade hyllgavlar för att ge ett stilrent men ändå modernt intryck som matchade byggnaden. På så sätt kunde vi undvika att ”träkänslan” förhärskade allt för mycket då mycket av övrig inredning är i trä. Huvuddelen av besökarna tilltalas omedelbart av det nya biblioteket. Ett ökat ljusinsläpp bidrar till en modern helhetskänsla. Inredningsdesignen har varit en succé; särskilt magnifik är entrén med sin utsikt över läsrummet, scenen och trappan vilken är omgiven av hyllor. Schulz Benelux har övertygat på alla områden; design, kvalitet och pris.”