Kungsängen bibliotek

Offentliga bibliotek / Avslutad 2014

Kungsängens bibliotek är ett av två bibliotek i Upplands Bro kommun strax nordväst om Stockholm. 2015 flyttade biblioteket in i kulturhusets nya lokaler.

Lammhults biblioteksdesign AB levererade inredning i såväl standardutförande som specialtillverkade inredningslösningar.

Softline hyllsystem används genomgående i lokalerna med olika lösningar i. För bästa flexibilitet användes hjulstativ på en del av hyllsektionerna. Hängande bokstöd och utdragbara CD/DVD-lådor är några funktioner som är integrerade i bokhyllorna.

Flera hyllgavlar används inte bara för olika exponeringslister utan även för Eureka sökstationer placerade på olika höjder för både sittande och stående användning.

Bibliotekets hyllinredning går i huvudsak i vitt med olika accentfärger på några av bokhyllorna, informationsdiskarna samt på sittmöbler och exponeringstorn. Exponeringstornet Labyrinth förvarar och exponerar ljudböcker på ett ypperligt sätt, tornen är något modifierade av Arne Torbiörn, anställd på biblioteket. Softline Square erbjuder en mobil lösning med både tidskriftshyllplan och plana hyllplan.

En smart och flexibel lösning för boktips till bibliotekets besökare är Showalot ladder som placerats mot vägg med skylten ”Biblioteket tipsar”.

Detta bibliotek har på ett genomtänkt sätt använt sig av både mobila och fasta inredningslösningar som med hjälp av en neutral basfärg kompletterad med tydliga accenter är både inbjudande och välkomnande.